LIVIU NEDELCU | Liviu Nedelcu @ Galeriile de Artă Focșani
21924
single,single-post,postid-21924,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.3,vertical_menu_enabled,paspartu_enabled,menu-animation-line-through,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive
liviu-nedelcu

Liviu Nedelcu @ Galeriile de Artă Focșani

Expoziţia de artă Abstract se va deschide joi, 18 februarie 2016, la Galeriile de Artă din Focşani. Vernisajul expoziţiei va avea loc la ora 15.00 şi va fi susţinut de criticii de artă prof. univ. dr. Alexandra Titu şi prof. univ. dr. Constantin Prut. Pe simezele Galeriilor de Artă, vor fi expuse lucrări ale artistului plastic Liviu Nedelcu realizate în ultimii doi ani.

Lucrările de artă prezentate se încadrează în direcţia nonfigurativă, după cum susţine şi criticul de artă Alexandra Titu: „Ciclul Abstract, căruia i-a integrat și lucrări din subciclul Cuiburi aduce în pictura lui Liviu Nedelcu un plus remarcabil de concretețe materială, o densitate a traseului cromatic la care participă atât consistența suportului pigmentar, cât și intensitatea-armonică – a culorii. Raporturile între tonurile de roșu, tonurile de albastru, secondate de alb, sunt uneori extinse pe suprafețe ample în economia compoziției, și de trasee de un negru intens, și la care participă uneori și alte culori verde, orange, galben, brunuri calde. Dinamismul gestual susține o tramă narativă la fel de consistentă, deși lipsită de suportul explicit al unei „istorii”, confruntarea, continuitatea dintre mișcarea energic-deschisă, angajând spațiul, și nuclee care convertesc această mișcare, uneori curbilinie spre o circularitate aproape închisă, cu tensiuni de tridimensionalitate (cuiburile, sau simple aluzii la nod sau centru) generând, un centru spațial și de condensare temporală.”

Tot în cadrul acestui eveniment va avea loc şi lansarea volumului Dicţionarul de Artă Modernă şi Contemporană, ediţia a III-a, semnat de criticul de artă, prof. univ. dr. Constantin Prut.

Expoziția poate fi vizitată la Galeriile de Artă din Focşani în perioada februarie – martie 2016.

liviu-nedelculiviu-nedelculiviu-nedelculiviu-nedelcu

 

liviu-nedelculiviu-nedelcu